Blomkålsuppe med persillerot og nepe

530g

Blomkålsuppe med nepe og persillerot er en herlig, kremet suppe med biter av blomkål. Blomkål har et høyt innhold av fiber, folat, og vitamin C, som bidrar til å øke jernopptaket. Dette er en suppe som ikke bare smaker godt, men gjør godt. Hvem har sagt at ikke barn liker grønnsaker? Vår erfaring er i hvert fall at de elsker denne suppen!

Fri for: Gluten. Vegetar

Lag suppen selv!

Ingredienser

Blomkål (27 %), vann, persillerot (12 %), nepe (6 %), potet, løk, matfløte (melk), crème fraîche
(melk), smør (fløte (melk), salt, melkesyrekultur, vitamin D), olivenolje, salt og sort pepper.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 235 kJ (57 kcal) 1245 kJ (300 kcal)
Fett 3,8 g 20,3 g
- hvorav mettede fettsyrer 2,2 g 11,4 g
Karbohydrater 3,8 g 20,3 g
- hvorav sukkerarter 2,1 g 10,9 g
Kostfiber 1,1 g 5,9 g
Protein 1,3 g 6,6 g
Salt 0,5 g 2,5 g
Vitamin C 18,0 mg 95,4 mg
Folinsyre 30,0 µg 159,0 µg
Servering blomkalsuppe

Serveringstips

Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Det sprø, gylne baconet er en fin kontrast til den fløyelsmyke suppen.

Vegetartips

Hva med en tradisjonell vri? Kok noen buketter blomkål til å ha i suppen ved servering og riv muskatnøtt over.

Ristede gresskarkjerner er crisp tilbehør. Varm en stekepanne og roter gresskarkjernene rundt. Det går raskt så følg med! Friske urter som gressløk og persille er også godt til.