Blomkålsuppe

530g

Blomkålsuppe med nepe og persillerot er en deilig, kremet suppe med biter av blomkål. Med høyt innhold av kostfiber og vitamin C er dette en suppe som ikke bare smaker godt, men gjør godt. Hvem har sagt at ikke barn liker grønnsaker? Vår erfaring er hvert fall at de elsker denne suppen!

Fri for: Gluten

Vegetar

Lag suppen selv!

Ingredienser

Blomkål (35 %), vann, helmelk, nepe (6 %), persillerot (6 %), potet, løk, matfløte (melk), crème fraîche (melk), smør (fløte (melk), salt, melkesyrekultur, vitamin D), olivenolje, salt og hvit pepper.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 211 kJ (51 kcal) 1120 kJ (270 kcal)
Fett 3,2 g 16,9 g
- hvorav mettede fettsyrer 1,8 g 9,3 g
Karbohydrater 3,5 g 18,5 g
- hvorav sukkerarter 2,2 g 11,9 g
Kostfiber 1,2 g 6,1 g
Protein 1,4 g 7,6 g
Salt 0,5 g 2,5 g
Servering blomkalsuppe

Serveringstips

Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Det sprø, gylne baconet er fin kontrast til den fløyelsmyke suppen.

Vegetartips

Hva med en tradisjonell vri? Kok noen buketter blomkål til å ha i suppen ved servering og riv muskatnøtt over.

Ristede gresskarkjerner er crisp tilbehør. Varm en stekepanne og roter gresskarkjernene rundt. Det går raskt så følg med! Ferske urter som gressløk og persille er også godt til.