
Fiskesuppe
500g
Fiskesuppen vår er inspirert av den klassiske, hvite bergenske fiskesuppen. Suppen finnes i utallige varianter, vår versjon er med tre typer fisk: laks, torsk og sei. Vi har også i 28 % grønnsaker som består av gulrot, purre og stangselleri. En skikkelig god fiskesuppe må ha en god kraft. Kraften bidrar med dybde i smak, uten at vi trenger å tilsette ekstra salt.
Fri for: Gluten
Ingredienser
Vann, gulrot (16 %), matfløte (melk), torsk (8 %), sei (6 %), purre (6 %), stangselleri (6 %), crème fraîche (melk), laks (3 %), mathvitvin (de-alkoholisert Airen Blanco hvitvin 99,97 %, salt), fiskekraft (vann, salt, hvitvin, torsk, modifisert potetstivelse, grønnsakspulver (gulrot, pastinakk, løk), gjærekstrakt, sukker, fisk (sei) 5 %, proteinekstrakt av mais, ekstrakt (gulrot, persille, pepper), krydder) og maisenna.
Næringsinnhold | Per 100 g | Per enhet |
---|---|---|
Energi | 309 kJ (74 kcal) | 1544 kJ (307 kcal) |
Fett | 4,8 g | 29,3 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 2,7 g | 13,6 g |
Karbohydrater | 3,4 g | 16,8 g |
- hvorav sukkerarter | 1,6 g | 8,2 g |
Kostfiber | 0,7 g | 3,6 g |
Protein | 4,1 g | 20,7 g |
Salt | 0,5 g | 2,5 g |

Serveringstips
Server gjerne fiskesuppen med friske urter til. Gressløk er en klassiker, men persille er også godt. Grovhakk eller klipp urtene og dryss det over suppen ved servering.
Ferske rundstykker eller noen skiver godt brød er også godt. Smør på et godt lag smør og dypp brødskiva i fiskesuppen.
Hvis du ønsker det, kan du ha i noen ekstra terninger med fisk. Husk at fisken bare skal trekke noen minutter mot slutten av koketiden.