Fiskesuppe

500g

Fiskesuppen vår er inspirert av den klassiske, hvite bergenske fiskesuppen. Suppen finnes i utallige varianter, vår versjon er med tre typer fisk: laks, torsk og sei. Vi har også i 28 % grønnsaker som består av gulrot, purre og stangselleri. En skikkelig god fiskesuppe må ha en god kraft. Kraften bidrar med dybde i smak, uten at vi trenger å tilsette ekstra salt.

Fri for: Gluten

Lag suppen selv!

Ingredienser

Vann, gulrot (16 %), matfløte (melk), torsk (8 %), sei (6 %), purre (6 %), stangselleri (6 %), crème fraîche (melk), laks (3 %), mathvitvin (de-alkoholisert Airen Blanco hvitvin 99,97 %, salt), fiskekraft (vann, salt, hvitvin, torsk, modifisert potetstivelse, grønnsakspulver (gulrot, pastinakk, løk), gjærekstrakt, sukker, fisk (sei) 5 %, proteinekstrakt av mais, ekstrakt (gulrot, persille, pepper), krydder) og maisenna.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 309 kJ (74 kcal) 1544 kJ (370 kcal)
Fett 4,8 g 29,3 g
- hvorav mettede fettsyrer 2,7 g 13,6 g
Karbohydrater 3,4 g 16,8 g
- hvorav sukkerarter 1,6 g 8,2 g
Kostfiber 0,7 g 3,6 g
Protein 4,1 g 20,7 g
Salt 0,5 g 2,5 g
Servering fiskesuppe

Serveringstips

Server gjerne fiskesuppen med friske urter til. Gressløk er en klassiker, men persille er også godt. Grovhakk eller klipp urtene og dryss det over suppen ved servering.

Ferske rundstykker eller noen skiver godt brød er også godt. Smør på et godt lag smør og dypp brødskiva i fiskesuppen.

Hvis du ønsker det, kan du ha i noen ekstra terninger med fisk. Husk at fisken bare skal trekke noen minutter mot slutten av koketiden.