Kyllingsuppe

500g / 350g

En indiskinspirert kyllingsuppe med masse deilige grønnsaker og kokosmelk. Suppen er en variant av den klassiske suppen Mulligatawny. For å være sikker på at suppen ikke inneholder noe tullball har vi laget curryen i suppen selv; knust ingefær, hvitløk, gurkemeie, chili, cumin, koriander, sennepsfrø og bukkhornsfrø sammen med tomatpuré og eddik. Det gir en oppkvikker av en suppe som metter!

Fri for: Gluten- og melkefri.

Denne suppen finnes også i 350 g.

Næringsinnhold per enhet er for 500 g.

Lag suppen selv!

Ingredienser

Vann, kokosmelk, kyllinglårkjøtt (14 %), gulrot (11 %), stangselleri (11 %), løk (11 %), potet, currypaste (tomatpuré, fersk ingefær, eddik, olivenolje, vann, fersk hvitløk, bukkhornsfrø, chili, spisskummen, sennepsfrø, fersk koriander (0,4 %), salt og gurkemeie), olivenolje, salt og fersk koriander (1 %).

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 333 kJ (80 kcal) 1665 kJ (401 kcal)
Fett 5,7 g 28,7 g
- hvorav mettede fettsyrer 3,3 g 16,4 g
Karbohydrater 3,2 g 16,1 g
- hvorav sukkerarter 1,8 g 8,9 g
Kostfiber 1,0 g 5,2 g
Protein 3,5 g 17,6 g
Salt 0,5 g 2,5 g
Servering kyllingsuppe

Serveringstips

Kyllingsuppen er en fyldig og mettende suppe med kyllinglårkjøtt. Men du må gjerne tilsette ekstra kylling hvis du ønsker det. Kyllinglår gir mer smak enn kyllingfilet.

Hvis du ønsker en enda fyldigere suppe kan du tilsette ekstra gule linser ved oppvarming.

Kyllingsuppen smaker også godt med nanbrød og raita til.

Litt grovhakket fersk koriander på toppen gjør susen.