Linsesuppe

500g

Linsesuppe med gresskar, søtpotet og spinat er en næringsrik suppe proppfull av grønnsaker. Linser er en veldig god proteinkilde, og sammen med spinat er dette en fyldig og sunn suppe. Mettende og god, passer perfekt til lunsj, etter trening eller som en lett middag.

Fri for: Gluten- og melkefri.

Vegetar/vegansk

Lag suppen selv!

Ingredienser

Vann, søtpotet (13 %), linser (10 %), gresskar (10 %), spinatblader (7 %), løk, grønnsaksfond (vann, salt, grønnsaksekstrakt (5 %) (kinakål, gulrot, sopp, brokkoli, paprika, selleri), løk (4 %), grønnsaksaroma, krydderekstrakt), fersk koriander (1 %), extra virgin olivenolje, olivenolje, eddik, pepper.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 228 kJ (54 kcal) 1144 kJ (272 kcal)
Fett 1,3 g 6,3 g
- hvorav mettede fettsyrer 0,2 g 1,0 g
Karbohydrater 6,8 g 34,2 g
- hvorav sukkerarter 1,3 g 6,6 g
Kostfiber 1,2 g 5,8 g
Protein 3,1 g 15,5 g
Salt 0,5 g 2,5 g
Servering linsesuppe

Serveringstips

Linser er proteinrike, men ønsker du enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som du varmer opp i suppen. En håndfull friske urter som koriander og persille og litt ekstra virgin olivenolje smaker også veldig godt.

Vegetartips

For en enda fyldigere linsesuppe tilsetter du ekstra ferdigkokte linser. Noen ekstra biter søtpotet er godt i. Dryss over friske urter som koriander og persille, og hell over extra virgin olivenolje som topping. Ha gjerne ferskt brød eller rundstykke til.