
Linsesuppe
500g
Linsesuppe med gresskar, søtpotet og spinat er en næringsrik suppe proppfull av grønnsaker. Linser er en veldig god proteinkilde, og sammen med spinat er dette en fyldig og sunn suppe. Mettende og god, passer perfekt til lunsj, etter trening eller som en lett middag.
Fri for: Gluten- og melkefri.
Vegetar/vegansk
Ingredienser
Vann, søtpotet (13 %), linser (10 %), gresskar (10 %), spinatblader (7 %), løk (3 %), grønnsaksfond (vann, grønnsaker (løk, gulrot, purre, selleri, fennikel), timian, løpstikke, sort pepper, laurbærblad, salt), grønnsakspulver), fersk koriander (1 %), extra virgin olivenolje, olivenolje, eddik og pepper.
Næringsinnhold | Per 100 g | Per enhet |
---|---|---|
Energi | 235 kJ (56 kcal) | 1173 kJ (279 kcal) |
Fett | 1,3 g | 6,3 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 0,2 g | 0,9 g |
Karbohydrater | 7,2 g | 35,9 g |
- hvorav sukkerarter | 1,2 g | 6,0 g |
Kostfiber | 1,2 g | 6,1 g |
Protein | 3,1 g | 15,3 g |
Salt | 0,5 g | 2,7 g |
Magnesium (Mg) | 18,0 mg | 90,1 mg |
Vitamin C | 3,4 mg | 17,0 mg |

Serveringstips
Linser er proteinrike, men ønsker du enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som du varmer opp i suppen. En håndfull friske urter som koriander og persille og litt ekstra virgin olivenolje smaker også veldig godt.
Vegetartips
For en enda fyldigere linsesuppe tilsetter du ekstra ferdigkokte linser. Noen ekstra biter søtpotet er godt i. Dryss over friske urter som koriander og persille, og hell over extra virgin olivenolje som topping. Ha gjerne ferskt brød eller rundstykke til.