Vegetarsuppe med grønnkål

Oppskrifter

Perfekt suppe for regntunge dager. En næringsrik grønn grønnsakssuppe som gjør kroppen godt når du trenger påfyll. Oppskriften er basert på den tradisjonelle portugisiske suppen Caldo verde.

Gronnkal suppe

Grønne grønnsaker er fulle av god næring. Grønnkål er rik på en rekke vitaminer i tillegg til fiber og viktige mineraler.

Dette er en hurtigversjon av den tradisjonelle, portugisiske suppen Caldo verde. Som direkte oversatt betyr "grønn buljong". Caldo verden lages tradisjonelt med poteter, grønne blad med harde stilker, røkt portugisisk pølse, olivenolje, sort pepper og salt. Det er også vanlig med løk og hvitløk. Den ultimate sunne kosematen en mørk kveld.

Vår versjon av Caldo verde

ca. 4 porsjoner

Suppen passer perfekt som en forrett eller som et kveldsmåltid. Ha gjerne i noen gode biter med røkt pølse. En skvett extra virgin olivenolje og fersk persille er godt ved servering. Og ferskt brød til å dyppe i den varme suppen.


Dette trenger du:

10 cherrytomater

400 g grønnkål

1 løk

3 fedd hvitløk

3 store poteter

ca 2 ss olivenolje

2 ts paprikapulver

balsamico

1 L grønnsakskraft eller buljong

persille

Hvordan lages Caldo verde?

Prepping av grønnsaker

Del cherrytomatene i to. Fjern de tykke stilkene på grønnkålen. Det gjør du ved å ta godt tak i stilken (enden av bladet), for så å dra bladet av stilken. Vask og kutt grønnkålbladene i biter som passer en spiseskje. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Finhakk løken og skjær hvitløken i tynne skiver.

Kok suppen

Varm olivenoljen på middels varme i en kjele. Stek løk og hvitløk på middels varme til løken er blank. Det tar ca. 5 minutter. Ha i paprikapulver og cherrytomater. Rør forsiktig rundt mens det hele steker noen minutter til.

Hell over grønnsakskraft eller buljong. Ha i potetskivene og det koke til potetene er gjennomkokt. Det avhenger av hvor tynne skivene er, men det tar ca. 10 minutter. Ha i grønnkålen og la suppen småkoke i ca. 5 minutter til så grønnkålen blir mør.

Server

Finhakk persille. Hell suppen i skålen og dryss over fersk persille og en skvett extra virgin olivenolje.

Vel bekomme!