Vår kikert- og kyllingsuppe fra skratch!

Oppskrifter

Vil du lage kikert- og kyllingsuppen vår selv? Det kan du selvfølgelig gjøre!

Her er vår oppskrift på krydret kikert- og kyllingsuppe med tomater, spinat og linser.

Kikertkylling skal 3
Kylling og kikertsuppe forfra

Ingredienser

1 medium stor løk
3 ss olivenolje
2 gulrøtter

2 stenger stangselleri

2 fedd hvitløk

1 potet

1-2 ss tomatpuré

2 ts malt koriander

3 ts malt spisskummin

2 ts gurkemeie

2 ts tørket timian

¼ ts malt kanel

2 ts tørket og malt ingefær

¼ ts chilipulver

2 ts malt fennikelfrø (eller hele eller droppe)

1 boks hakket tomat, 400 g

2 ts harissa paste

1,3 l kraft (eller vann med buljong)

1 boks ferdigkokt kikerter

1 liten boks ferdigkokt linser (eventuelt 50 g tørre linser)

3-400 g kyllingkjøtt (vi bruker kyllinglårkjøtt) i strimler

En håndfull spinat (fryst eller fersk)

Fersk koriander
En klunk extra virgin olivenolje
Salt og sort pepper

Slik lager du kikert- og kyllingsuppe med tomat, spinat og linser

4 porsjoner

Skrell løken og grovhakk den. Varm olivenolje i en kjele og svett løken et par minutter på middels varme til den er blank.

Skrell, kutt og vask gulrøttene, poteten og stangsellerien, og hakk opp hvitløksfeddene. Ha det i sammen med løken på middels varme med lokk. Ha i tomatpuré og alle krydderne og la det steke et par minutter sammen med grønnsakene.

Ha i hakket tomat, harissa og kraft og la det koke i ca. 10 minutter. Bruker du tørre linser, ha disse i nå (halveparten av mengden hvis de er tørre).

Ha i kyllingen, la det putre i et par minutter før du tilsetter spinaten og koriander. Smak til med salt og hell en stråle god olivenolje før du serverer suppen.

Vel bekomme!