Gründerhistorien

Mere Mat er en gründerbedrift, startet av de to søstrene, Jannike og Elisabeth. Målet har alltid vært å bidra til bedret folkehelse, samt gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, smakfullt og næringsrikt måltid – også når man ikke har tid til å lage det selv.

En 60-liters gryte, en gigantisk stavmikser og veldig mye pågangsmot

For over ti år siden bestemte vi oss for å lage sunne og gode supper, som i tillegg skulle smake som om du hadde laget dem selv. Det var ikke det største utvalget av ferske supper i norsk dagligvare på denne tiden, men det var det i London. Elisabeth hadde jobbet som kokk for Gordon Ramsay og blitt inspirert av utvalget der. Wholefoods, Sainsburys, Tesco og Waitrose bugnet av ferske supper og ferdigretter.

Sammen med søster og jurist Jannike, satset vi 80 000,- hver, kjøpte råvarer, emballasje, en 60-liters gryte og en gigantisk stavmikser. Så leide vi et storkjøkken på Økern. Der kokte vi supper i to år. NorgesGruppen slapp oss inn i frivillig sortiment i Meny, og vi startet med ti butikker i Oslo.

- Alt gjorde vi selv, kokte suppe, tappet, pakket, kjørte ut til stadig flere butikker i den leide kjølebilen «Lekkerbisken» og stablet suppene ut i hylla. Det var starten på gründereventyret.
Cecilie GRY 5460

Organisk vekst og et lite "kjøkken" i Stokke

Fra en spe start med ca. 200.000 kr i omsetning første driftsår økte vi jevnt og trutt og fikk stadig tilgang til flere butikker. I 2012 fikk vi et gjennombrudd da vi flyttet produksjonen til Lisa Syltetøyfabrikk på Vøyenenga i Bærum. Der var vi i fire år. Antallet supper produsert vokste godt i perioden, vi fikk både Coop og Rema 1000 inn som nye kunder og distribusjonen ble flyttet over til grossist. Nå kunne vi konsentrere oss helt om å selge produktene og utvikle konseptet.

- De første årene hadde vi også andre jobber. Det tok fire år før Jannike kunne ta steget inn som fulltidsansatt daglig leder, og det var først etter syv år, i 2017 at Elisabeth kunne å satse fullt på Mere Mat.

Mot slutten av 2015 var kapasiteten hos Lisa Syltetøyfabrikk sprengt. Heldigvis fikk vi flyttet produksjonen til familien Henriksen som nettopp hadde bygget opp sitt eget produksjonslokale (Matprodusenten) i Borgeskogen i Stokke i Vestfold. Henriksen hadde lang erfaring fra matproduksjon og med topp moderne lokaler, ny produksjonslinje og en veldig hyggelig familie trodde vi at vi hadde truffet blink. Og det hadde vi!

- Fra 2015 til 2019 har vi firedoblet omsetningen og utvidet sortimentet med ferdigretter.

Vi har også et sterkt ønske om å heve omdømmet og kvaliteten på ferdigmaten som selges i Norge, og vårt fokus på sunnhet og ekte vare har slått an hos forbrukeren.

- Som en liten aktør som er kompromissløs når det gjelder høy kvalitet bidrar vi til enda mer konkurranse i hyllen, og det er bra! Forbrukeren fortjener et bredt utvalg og mye å velge mellom.
Appetitt sostrene isachsen

Veien videre

Målet vi satte oss en høstdag i 2009 står vi fremdeles ved. Vi skal lage smakfulle, sunne ferdige supper og retter som smaker som om du har laget dem selv. Rettene skal være tilgjengelig for alle. Vi er et godt stykke på vei, men ikke i mål. Suppene er å finne i butikker spredt over store deler av landet i alle kjeder.

I dag selges Mere Mat sine supper i ca. 800 butikker i Norge, det er ca. 30 % av alle dagligvarebutikker i Norge. Likevel er vi et stykke mål, vi jobber jevnt og trutt hver dag for å bli synlig flere steder slik at flere kan handle våre sunne og gode supper og ferdigretter.

Etter ti år finner man fremdeles Mere Mat sine supper i dagligvarehyllene, det er vi ordentlig stolte av!