Appetitt: Mere Suppe, takk!

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe!

Appetitt sostrene isachsen

Appetitt No 01 / 2015

Dette er historien om Jannike Isachsen (36), samboer, mamma til to gutter på 1,5 og 4,5 år og jurist i Kunnskapsdepartementet, og hennes lillesøster Elisabeth Isachsen Rye-Florentz (34), gift, en sønn på 2 og med en til i magen, kokk og økonom.

Gode råvarer

De to driftige småbarnsmødrene står bak bedriften Mere Mat og produktserien Mere Suppe.

- Interessen for mat, og særlig suppe, begynte med mammas grønnsakssuppe. Hun var på ingen måte noen racer på kjøkkenet, men det hun gjorde var skikkelig og alltid med gode råvarer. En av spesialitetene var høstsuppe med rotgrønnsaker og medisterboller, og sammen gikk vi til Røa Torgbu for å kjøpe høstens lekre grønnsaker, forteller Elisabeth.
Appetitt 2015

Ideen om å lage ferske supper

I ungdomstiden valgte søstrene Isachsen ulike yrkesveier. Mens storesøster tok jussen, ville Elisabeth bli kokk, og tok fagbrevet. Hun jobbet på profilerte steder som Magma, Sonja Lee og Bagatelle, og fikk også et utenlandsopphold på en restaurant i Piemonte. Og da hun fikk sjansen til å jobbe for Gordon Ramsey i London, lot hun seg ikke be to ganger.

- Det var under min tid i London at jeg oppdaget hvor mye god ferdigmat og innbydende supper som fantes i butikkene, og merket at folk handlet dette i butikkene som lunsjmat og varmet i mikro på jobben.

Det var da departementsjuristen Jannike foreslo at de skulle starte opp noe sammen. Jentene ville lage sunn og god mat uten tilsetningsstoffer. De kjøpte en 60-liters gryte med tappekran og begynte å lage ulike supper. De leiet et kantinekjøkken og brukte kveldene til å prøveprodusere med fulltidsjobb ved siden av.

Vil du lese flere artikler om Mere Mat? Klikk her.