Dagens næringsliv: Supervekst med supper!

To søstre startet gaselleselskapet Mere Mat på si mens de hadde faste jobber. Salget av ferdiglagede supper vokser nå så sterkt at gründerne kun satser på «sideprosjektet».

Dn mere mat suppe

Onsdag 25. oktober 2017, Dagens Næringsliv

Les hele saken i Dagens Næringsliv her.

Jannike Isachsen holder godt på sin seks uker gamle sønn, Jonas, mens hun gir pc-en til søsteren Elisabeth I. Rye-Florentz. I datamaskinen ligger oversikten over suppe-salget år for år.

- Det er tallene, sier Isachsen og peker på et dokument.

Hennes søster leser opp det hun finner.

- Ja, i 2010 omsatte vi for 246.000 kroner, sier Rye-Florentz fra sofaen i studen til søsteren.

2010 var året Mere Mat første gang produserte supper. Nå selger Mere Mat supper i de tre store dagligvarekjedene; Norgesgruppen, Rema og Coop. Salget øker voldsomt, og omsetningen vil øke med over 3000 prosent fra første produksjonsår til utgangen av 2017.

- Vi bruker mye grønnsaker, og ingen tilsetningsstoffer, sier Rye-Florentz som har fartstid hos flere kjente restauranter. Da jeg jobbet i London kom jeg over ferske suppeprodukter i daglivarebutikkene med nydelig design.

I forkant hadde søstrene snakket om å gjøre noe sammen. Som ivrig treningsentusiast ville Jannike lage noe som var bra for folks helse. Slik vokste ideen frem. Elisabeths interesse for mat startet i tidlig alder.

- Én gang i uken fikk vi oppgave av våre foreldre å lage middag mot at vi slapp å vaske opp. Jeg syntes det var gøy å lage middag.

Storesøster bryter inn.

- Du skulle sett henne da hun var seks-syv år gammel. Hun brukte døren på ovnen som krakk og klatret opp i hyllene til det hun ville ha til middagene, sier Jannike.

Etter etableringen av selskapet har gründerne av Mere Mat fått til sammen fem barn, mens de har hatt to jobber.

Vil du lese flere artikler om Mere Mat? Klikk her.