Best i test 2019: Ferske porsjonssupper

Det kommer stadig flere ferske porsjonssupper i butikkhyllene. Bramat.no kåret Tomatsuppen til Mere Mat til vinneren av testen for andre år på rad. Samtlige Mere Mat supper ligger i listetoppen.

Porsjonssupper erikhelgeneset

Publisert 20. september 2019, Bramat.no.

Les hele saken på Bramat.no her.

Slik er testen utført

I denne testen har Bramat.no sammenliknet et utvalg ferske supper i porsjonspakninger som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. De har gjort en ernæringsmessig vurdering av produktene basert på innhold mettet fett, umettet fett, sukker, protein, salt og andel grønnsaker.

Mye sukker, mettet fett og salt har trukket ned, mens innhold av protein, umettet fett og grønnsaker har trukket opp. Vi har latt andel grønnsaker telle dobbelt opp ettersom de fleste med fordel kan få i seg mer grønnsaker.

Bramat no tomatsuppe

Bra med grønnsaker

Mange supper, særlig de ferdige som er testet her, inneholder mye grønnsaker, og kan dermed bidra til å gi oss de anbefalte 5 om dagen. Noen av suppene i denne testen inneholder nesten 50 % grønnsaker, noe som er svært bra! Dette øker suppens innhold av fiber, vitaminer, mineraler og plantestoffer.

- Spis suppe hvis du vil ned i vekt

Epidemiologiske studier har vist at å spise suppe er assosiert med redusert risiko for overvekt og fedme og at dette måltidet er godt egnet for vektkontroll. Særlig det å spise suppe til forrett, har vist seg å kunne dempe appetitten og matinntaket.

Suppe inneholder mye vann og har derfor et stort volum i forhold til energiinnhold. Spiser du suppe føler du deg altså mett, uten at du får i deg for mye kalorier. Her gjelder det selvfølgelig å velge supper som ikke inneholder altfor mye fløte, smør og rømme.

Vil du lese flere artikler om Mere Mat? Klikk her.