Tiårsjubileum for suppesøstrene

22. februar er det ti år siden det første suppebegeret fra Mere Mat ble solgt i en dagligvarebutikk. Første butikk var Jacobs Majorstuen i Oslo.

Mere Mat copy

Tirsdag 18. februar 2020, Dagligvarehandelen

For ti år siden kom søstrene Elisabeth I. Rye-Florentz (t.v) og Jannike Isachsen i Mere Mat inn med suppene sine for første gang hos Jacobsen Majorstuen. Det var Arne Sagedal som valgte å slippe suppene til i butikken.

- Jeg husker godt da vi kom til Jacobs Majorstuen med rødbetesuppe for å høre om de ville ta inn suppene, sier daglig leder Jannike Isachsen, som den gangen solgte rødbetesuppe, gulrotsuppe samt brokkoli- og ertesuppe.

Traff markedet

Det var Arne Sagedal, som den gang var ferskvaresjef hos Jacobs Majorstuen, som tok inn suppene. Kokk og styreleder Elisabeth I. Rye-Florentz i Mere Mat tror de traff markedet godt.

- Vi merker at kjedene har blitt mer interessert i ferske supper. Kategorien har økt voldsomt de årene vi har vært i markedet.

For Arne er det viktig å ta inn små leverandører. Hvis man ikke kan være med å bygge opp de små, får vi heller ikke mangfold, mener han.

- Vi er like avhengige av de små leverandørene som de er avhengige av oss. For å få utvikling må vi ha nyheter. Mere Mat-produktene har fått større plass i hyllen, og salget har økt. Etter ti år i bransjer er suppene godt etablert. Ja, Mere Mat har kommet for å bli.

Vil du lese flere artikler om Mere Mat? Klikk her.