Linsesuppe med søtpotet, gresskar og spinat

500g

Linsesuppe med gresskar, søtpotet og spinat er en næringsrik suppe proppfull av grønnsaker. Linser er en veldig god proteinkilde, og sammen med spinat er dette en fyldig og sunn suppe. Mettende og god, passer perfekt til lunsj, etter trening eller som en lett middag.

Og som alltid inneholder suppen bare ekte, gode råvarer, ingen tilsetningsstoffer og er ikke utlraprosessert.

Det kaller vi BARE BRA INNHOLD!

Fri for: Gluten- og melkefri.

Vegetar/vegansk

Lag suppen selv!

Ingredienser

Vann, søtpotet (13 %), linser (10 %), gresskar (10 %), spinatblader (7 %), løk (3 %), grønnsaksfond (vann, grønnsaker (løk, gulrot, purre, selleri, fennikel), timian, løpstikke, sort pepper, laurbærblad, salt), grønnsakspulver), fersk koriander (1 %), extra virgin olivenolje, olivenolje, eddik og pepper.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 235 kJ (56 kcal) 1173 kJ (279 kcal)
Fett 1,3 g 6,3 g
- hvorav mettede fettsyrer 0,2 g 0,9 g
Karbohydrater 7,2 g 35,9 g
- hvorav sukkerarter 1,2 g 6,0 g
Kostfiber 1,2 g 6,1 g
Protein 3,1 g 15,3 g
Salt 0,5 g 2,7 g
Magnesium (Mg) 18,0 mg 90,1 mg
Vitamin C 3,4 mg 17,0 mg
Servering linsesuppe

Serveringstips

Linser er proteinrike, men ønsker du enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som du varmer opp i suppen. En håndfull friske urter som koriander og persille og litt ekstra virgin olivenolje smaker også veldig godt.

Vegetartips

For en enda fyldigere linsesuppe tilsetter du ekstra ferdigkokte linser. Noen ekstra biter søtpotet er godt i. Dryss over friske urter som koriander og persille, og hell over extra virgin olivenolje som topping. Ha gjerne ferskt brød eller rundstykke til.