Kyllingsuppe med svartkål

Oppskrifter

Vi tok med oss masse gode grønnsaker og råvarer, og dro til Golfjellet på hyttetur en helg. Det er det som er så fint med supper, man kan bruke det man har, kanskje tilsette et par ting til man har lyst på.

Svartkal sotpotet suppe 2

Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Svartkålen har et spissere blad og en mørkere farge. Den dyrkes nå i Norge, men stammer fra Italia. Full av vitaminer, mineraler og antioksidanter bidrar grønnkål til å styrke immunforsvaret.

Føler du deg ekstra sporty kan du prøve svartkål i en smoothie med avokado. Men den passer også godt i en salat i tillegg til andre salatblader.

Oppskrift kyllingsuppe med svartkål

ca. 4 porsjoner

Den næringsrike bladkålen brukte vi i en varmende suppegryte med kyllinglår og søtpotet. Søtpotet har sin knall oransje farge fordi den er rik på betakaroten.

Svartkal sotpotet 1
Prepper du grønnsakene først går resten av matlagingen mye raskere

Ingredienser

1 gul paprika
1 rød paprika
2 store søtpoteter
2 sjalottløk
1 pakke svartkålblader
olivenolje
2 hele kyllinglår
1 ts spisskummen
1 L hønsekraft eller buljong
1 bunt fersk koriander
salt og pepper

Slik lager du kyllingsuppe med svartkål

Prepping av grønnsaker

Del gul paprika, rød paprika og søtpotetene i terninger. Finhakk sjalottløken og skjær svartkålbladene i tykke strimler.

Stek kyllinglårene

Varm olivenoljen i en stor kjele. Stek kyllinglårene sammen med spisskummen på middels høy varme. Kyllinglårene skal steke i ca. 10 minutter. Ha i sjalottløk, paprika og søtpotet og fres det hele i et kvarter.

Kok suppen

Hell i kraft eller buljong og la suppen koke under lokk i en halvtimes tid til søtpotetterningene er møre. Smak til med salt og pepper. Ha strimlene med svartkål i suppen og la det koke et par minutter til.

Servér

Plukk kyllinglårene og ha kjøttet i suppeskåler. Når du serverer suppen heller du rykende varm suppe over kyllingkjøttet. Server med friske urter til, som koriander.