Vår chili sin carne, fra bunnen av

Oppskrifter

Chili sin carne, chili uten kjøtt, er en vegetarisk bønnegryte med masse grønnsaker. En smaksrik, sunn og kraftfull gryterett. Har du tid og lyst kan du lage den selv!

Gryte chili sin carne 4
Chili sin carne

Ingredienser

1 løk
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 paprikaer
1 søtpotet
1 stor gulrot
Olje til steking
2 ss tomatpuré
Kryddere: 2 ts spisskummen, 2 ts paprikapulver, 1 ts oregano, en liten klype kanel
600 g hakkede tomater på boks
2 dl grønnsaksbuljong
1 ts sukker
Salt og pepper
2-4 ruter mørk økologisk kokesjokolade
1 boks ferdigkokte kidneybønner
1 boks ferdigkokte sorte bønner

Slik lager du chili sin carne

4 porsjoner

Grovhakk løken og finhakk hvitløk. Del chilien på langs og skrap bort frøene, du kan gjerne ta de med hvis du ønsker en sterkere chiligryte. Finhakk chilien. Skrell søtpoteten, og skjær den i små terninger. Rens paprikaene og del de også i små terninger. Skrell gulroten og skjær den i skiver.

Varm olje i en kjele på middels varme. Ha i løken og stek den til den blir blank, den skal ikke få farge. Tilsett finhakket hvitløk og chili og la det surre noen minutter til.

Tilsett tomatpuré og kryddere og bland alt godt sammen. Det skal surre i ca. 5 minutter før du tilsetter hermetiske tomater og grønnsaksbuljong. Kok det hele opp og tilsett søtpotet, paprika og gulrot. La det hele småkoke til søtpotetene er møre, det tar ca. 15 minutter.

Smak til med sukker, salt og pepper. Finhakk litt mørk sjokolade og det i chiligryten. Skyll bønnene godt og ha de i gryteretten. La chiligryten småkoke til bønnene er gjennomvarme og server.