Vår green curry, fra bunnen av

Oppskrifter

Green curry er en sterk gryterett med opprinnelse fra Thailand. Vi har laget vår egen currypaste fra bunnen av, og kverner grønn chili, ingefær, kaffirlimeblader, hvitløk og mye annet godt. Har du tid og lyst kan du lage den selv!

Green curry
Green curry gryterett

Ingredienser

450 ml kokosmelk
75 g (2 toppede ss green curry paste - se vår nederst på siden)
525 g kyllinglårkjøtt
1,5 ts kyllingfond (konsentrert)
4 dl vann
1,5 ts tamarind
2-3 ss fiskesaus
2 ts palmesukker
150 g aspargesbønner (eller sukkererter)
75 g thai aubergine
45 g bambusskudd
1-3 stk rød chili
1,5 ss thai basilikum mos
4-6 kaffirlimeblader

Green currypaste: 8 stk store grønne chili (30 g), 8-10 stk sitrongress, 4 stk sjalottløk, 1 stk fersk galangal, 16 fedd hvitløk, 2 ss limejuice (fra kaffirlime), 4 stk kaffirlime-skall (finrevet), 2 ts rekepasta, 10 stk kaffirlimeblader, 2 stk små grønne chili, 3 håndfuller korianderblader (thai), 2 ts korianderfrø, 2 ts sort pepper.

Grønn currypaste

Hvis du ikke vil lage, kan du kjøpe ferdig green currypaste.

Rens og del chiliene i to. Behold frøene i halvparten av dem hvis du vil ha det skikkelig sterkt. Kutt av toppene på sitrongresset og ta av et ytterste skallet hvis det er skikkelig trælete. Ta av skallet på kaffirlime og press juicen, ha til side.Skrell sjalottløken og hvitløken, og skjær av skallet på galangalen. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en så glatt masse som mulig.NB: lag store porsjoner og frys det du ikke trenger med en gang.

Green curry med jasminris

(4 porsjoner)

Ha 1/3 av kokosmelken i en kjele eller i en dyp panne. Reduser kokosmelken til den sprekker (skiller seg). Bland currypasten i kokosmelken og la det steke i et par minutter.

Kutt kyllinglårkjøttet i passe store biter og bland det godt inn i curryen.

Ha i resten av kokosmelken, vann/buljong, fiskesaus, tamarindsaus, palmesukker og kaffirlimeblader. La det småkoke til kyllingen er nesten gjennomkokt, ca. 10-12 minutter.

Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt chilien på skrått i tynne skiver og ha det i. Kok 2-3 minutter.

Server med kokt jasminris til.