5 om dagen med supper!

Tips & Triks

Et par porsjoner fyldig grønnsakssuppe er med å dekke dagens behov for frukt og grønt. Husk å gi plass til frukt og grønnsaker i alle måltider du spiser i løpet av en dag.

Suppebilde

Fem om dagen betyr at du bør spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. Kostrådet om frukt og grønnsaker er basert på nasjonal og internasjonal forskning som viser at det er sammenheng mellom det å spise frukt, bær og grønnsaker og å få redusert risiko for blant annet hjerte- og karsykdommer.

2-4 av 5 om dagen

Et av våre begere med grønnsakssuppe tilsvarer 2-4 av de anbefalte fem om dagen. La grønnsaker og frukt være en del av alle dagens måltider.

Suppene våre er laget spesielt med tanke på at det er viktig å få i seg et godt, næringsrikt måltid på farta. Og en fyldig grønnsakssuppe er en god måte å få i seg grønnsaker på.

Supper med mye grønnsaker er i tillegg fulle av god næring for kroppen. Det er en enkel måte å få i seg nødvendig næringsstoffer, og varme supper gir en god metthetsfølelse. Om sommeren er det for eksempel heller ikke dumt å få i seg litt ekstra væske.

Vil du lese mer om kostrådet? Se helsenorge.no.