Hjemmelaget nudelsuppe

Ingenting er som en hjemmelaget, fyldig nudelsuppe rik på smak. Et friskt og mye sunnere alternativ til instant noodles. Har du tid og lyst bør du absolutt lage nudelsuppen fra skratch!

Nudelsuppe

Varier hjemmelaget nudelsuppe med det du har av grønt. I denne oppskriften brukte vi risnudler, men prøv gjerne med andre typer nudler eller bruk det du allerede har.

Grunnlaget i enhver god nudelsuppe er kraften. Kraft eller buljong ligger til grunn, krydret med fersk ingefær. I kraften bruker man fiskesaus eller østerssaus for dybde. Og en skvett soyasaus må til.

Og har du først prøvd å lage nudelsuppe selv en gang, er det vanskelig å legge bort oppskriften.

Nudelsuppe

ca. 4 porsjoner

Smaker av ingefær, koriander og frisk vårløk. Nudelsuppe kan nytes kjøttfri (og uten egg såklart). Og den passer ypperlig med noen biter fersk laks. Husk at laksen da skal trekke et par minutter i kraften mot slutten av koketiden.

Nudelsuppe oppskrift

Dette trenger du:

8 dl vann
et par skjeer fiskesaus eller østerssaus
1 ss soyasaus
2 ts kjøttbuljong eller annen buljong
en bit ingefær, skrellet og skåret i tynne skiver
2 gulrøtter
1/2 squash
3-4 vårløk
3 sjampignonger
1 håndfull vasket babyspina
3-4 vaktelegg eller 2 hønseegg
nudler
koriander

Slik lager du nudelsuppen

Lag kraften først. Kok opp vann og ha i noen biter ingefær, soyasaus og kjøttbuljong. La det småkoke mens du forbereder de andre ingrediensene.

Vask, skrell og skjær grønnsakene i fyrstikker eller tynne skiver. Vårløken kan du raskt forvelle i kokende vann. En mandolin er et veldig bra redskap når du skal kutte grønnsaker i nudelsuppe.

Kok eggene, og nudlene som anvist på pakken. Ha i grønnsakene og la det trekke i noen få minutter (dette går fort). Ha i spinaten helt til slutt. Legg nudlene i skåler og øs over kraft med grønnsaker. Server med frisk koriander på toppen og kokte egg.