Tradisjonell kremet blomkålsuppe

Oppskrifter

Tenk at blomkål består av mange små, sammenvokste blomsterbuketter! Denne hvite grønnsaken er en allsidig og utrolig næringsrik grønnsak. Oppskriften under har en deilig, kremet konsistens og er laget som en velouté.

Blomkalsuppe muskat

Visste du at blomkål inneholder proteiner? I tillegg har den et lavt fettinnhold, og et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Kostfiber er godt for fordøyelsen, og du finner mye kostfiber i rotgrønnsaker.

Og barna elsker blomkål!

En fyldig blomkålsuppe er en ypperlig måte å styrke kroppen på. Hvis du ikke orker å lage den selv, kan du alltids prøve vår blomkålsuppe med nepe og persillerot.

Blomkålsuppe med muskat

ca. 3 porsjoner

Denne blomkålsuppen er laget som en velouté - altså er den tyknet med eggeplomme som for øvrig også inneholder protein. Dette gir en deilig konsistens og en mild og rund smak. Du kan selvfølgelig sløyfe eggeplomme og lage en helt enkel blomkålsuppe. Men vi anbefaler å gå hele veien.

Blomkalhode mere mat

Ingredienser

2 stk purre, den hvite delen av purren
1 ss smør
1 blomkål
2 ss mel
6 dl kraft eller buljong
salt (smak gjerne til med litt ekstra buljong i stedet)
pepper
1 eggeplomme
1 dl crème fraîche
muskatnøtt

Slik lager du tradisjonell blomkålsuppe

Prepping av grønnsaker

Rens og vask purren og del hvite delen i passe biter. Spar den grønne delen til noe annet. Smelt smøret i en kjele og ha i purren. La den surre til den blir myk, blank og fin. Del blomkålen i buketter og skyll den. Ha melet i purreblandingen. Rør rundt et par minutter, og pass på at melet ikke får farge. Kok opp vann og rør ut buljong hvis du ikke har kyllingkraft for hånden. Det går også fint med vann. Spe mel- og purreblandingen med vannet/kraften mens du rører kraftig. Ha i blomkålen og la det putre i en halvtimes tid under lokk på svak varme til blomkålen er helt mør.

Kok suppen

Mos suppen i gryten med en stavmikser. Bland eggeplomme med fløte eller crème fraîche og ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Sett tilbake på varmen og rør rundt til suppen tykner, men pass på at det ikke koker!

Viktig om tykning av suppen med eggeplomme

Det er viktig at suppen ikke koker etter at eggeplommen blandes inn på slutten. Da koagulerer egget og gir en mer "eggete" smak og klumpete konsistens - ikke den fløyelsmyke kremen du er på jakt etter.

Servering

Riv over muskatnøtt og server den deilige, kremete blomkålsuppen med et rundstykke.