Fem grunner til å innføre suppetirsdag!

Tips & Triks

Å lage en middag som er næringsrik, fra bunnen av og som alle liker, kan være et tidkrevende prosjekt. Løsningen er å innføre en fast suppetirsdag!

Jog E gronnsaker

Du haster hjem mens du prøver å finne på noe lettvint og nytt som alle liker. Samtidig bør det være sunt og variert.

Bruker du litt tid søndag kveld til å planlegge ukemenyen og innkjøp, gjør du det mye lettere for deg selv når uken er i gang. Det er også godt for lommeboka fordi du kun kjøper det du trenger. Og det bidrar til å redusere matsvinnet.

Innfør en fast suppetirsdag, og lag gjerne en stor kjele som varer i et par dager. Det er uendelig mange måter å variere en suppe på.

1. God måte å få i seg nok grønnsaker på

Jog E gronnsaker 1

Med to skåler fyldig grønnsakssuppe får du i deg raskt i deg 2-4 av de anbefalte 5 om dagen. Rotgrønnsaker er godt for fordøyelsen og har mange andre fordeler for kroppen. En suppe er et sunt middagsalternativ, gitt at den er laget med grønnsaker.

2. Gir mindre matsvinn

Matredderboks spisoppmaten

Bruk opp det du har av gulrøtter, løk og andre grønnsaker i en deilig grønnsakssuppe. Perfekt måte å få en smakfull middag av det du har.

Har du middagsrester? Frys ned suppen i porsjoner. Våre suppebegere egner seg godt til det. Mette Havre fra Spis opp maten gir deg tips her.

3. Gir god metthetsfølelse og hydrering for kroppen

Nudelsuppe oppskrift

Supper har et høyt væskeinnhold og fungerer hydrerende for kroppen. Vi har behov for omtrent 2-2,5 L vann hver dag. Supper tilfredsstiller altså sulten din på en sunn og hydrerende måte.

4. Lettvinte suppeoppskrifter

Det finnes mange lettvinte og raske oppskrifter til hverdags. Prøv gjerne å lage våre supper selv hvis du har tid og lyst. Vi deler oppskrift på alle rettene våre på produktsidene.

5. Kan gjøres rimelig

Du trenger ikke allverdens utstyr eller ingredienser for å lage en smakfull og mettende suppe. Du kan enkelt variere med grønnsaker du har, og ikke minst forskjellig tilbehør.

Prøv for eksempel serveringstipsene vi har laget til våre supper. Se nederst på produktsiden.