Spis opp maten med en #matredderboks

Tips & Triks

Matredderdronning Mette Havre, bak profilen Spis opp maten, forklarer hvordan du enkelt bruker suppebegeret til matredderboks.

Spisoppmaten

I samarbeid med Mette Havre ønsker vi å inspirere flere til å ta vare på god mat og kaste mindre. Mette er ekspert på å redde spiselig mat.

For at suppebegrene skal egne seg som matredderboks har vi gått bort fra å trykke designet rett på suppeboksen. I stedet bruker vi papiretiketter man kan ta av og resirkulere som papp.

#matredderboks

Spisoppmaten matredderboks

En matredderboks er perfekt til å redusere matsvinnet hjemme. Matredderboksen er et tett beger med lokk som man oppbevarer i kjøleskapet for rester etter måltid.

Rester egner seg nemlig godt som tilbehør i suppene. Man kan også bruke restesuppe til andre ting, som for eksempel rester av tomatsuppe som pizzasaus.

Mette Havre forteller hvorfor hun liker å bruke suppebegrene som matredderboks.

Jeg ble ekstra glad når jeg oppdaget at suppebegrene kan brukes som matredderbokser. Har du rester som skal oppbevares i kjøleskap eller frysen, er suppebegrene til Mere Mat geniale. Fyll de helt opp, sett på lokk - og skal maten fryses setter jeg merkelapp på boksen. Der skriver jeg hva det er jeg fryser ned og dato. Da har jeg full kontroll på hva jeg har laget og når jeg puttet boksen i frysen
Mette havre

Klimakompensert og gjennomtenkt emballasje

Videre forklarer Mette Havre hvorfor hun liker produktene.

Dere skjønner hvorfor jeg digger disse produktene. De er klimakompensert, har gjennomtenkt emballasje, gir restetips, er produsert i Norge og det er to kvinnelige gründere som står bak.
Illu matredderboks

Emballasje - Hvorfor plast?

Mette Havre er opptatt av at emballasjen som maten er pakket inn i kan materialgjenvinnes. Det betyr at man kan lage et nytt produkt av avfallet man kaster.

Plastemballasje er ikke hennes favoritt, men så lenge plasten er med å gi maten god holdbarhet og den kildesorteres riktig etterpå, mener hun det er greit.

Les hele artikkelen om til Spis opp maten her.