Vår tomatsuppe fra skratch

Oppskrifter

Vår friske tomatsuppe er proppfull av tomater og melkefri. Her deler vi oppskrift på vegansk tomatsuppe med squash og basilikum.

Meremat tomatsuppe2 3
Mere mat tomat

Ingredienser

1 medium stor løk
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpuré
8-10 stk mørkerøde, modne tomater
1/4 squash
1 boks hakkede tomater
5 dl vann
en håndfull fersk basilikum
en klunk extra virgin olivenolje
salt og sort pepper

Slik lager du tomatsuppe med squash og basilikum

4 porsjoner

Skrell løken og grovhakk den. Vask tomatene og squashen og skjær de i terninger. Varm olivenolje i en kjele og svett løken på middels varme til den er blank. Det tar ca. 5 minutter. Ha i tomatpuré og la det steke et par minutter sammen med løken.

Ha i tomater og squash. Stek videre i ca. 5 minutter. Rør godt rundt og ha i hermetiske tomater og vann. Kok det hele opp og la det koke i ca. 10 minutter.

Ha i fersk basilikum og mos suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den blir helt fløyelsmyk. Ha i en klunk extra virgin olivenolje. Smak til med salt og sort pepper.