Fredag og verdens beste restepizza!

Tips & Triks

Lager du god restemat er du med å redusere matsvinnet. Elisabeth viser her hvordan du kan lage en kjempegod fredagspizza med rester av tomatsuppe og ost. Ulike typer ost blir den mest fantastiske osteblandingen!

Tomat pizza

Glad i ulike oster?

Oppbevar en matredderboks i kjøleskapet kun for osteskalker. Når fredagen kommer kjører du ostene i en foodprosessor og drysser den over pizzaen. Og du får en skikkelig vinnerpizza!

Her viser Elisabeth deg hvordan du lager restepizza.

Husk at du kan lage pizzadeigen kvelden før på torsdagen. Kaldhever du deigen over natten og det er enda mindre å vente på fredag kveld.

Du må gjerne ha andre ingredienser på pizzaen, men husk at når det gjelder pizza er det få men skikkelig gode smaker som gjelder. Ruccola er godt til, og gjerne litt extra virgin olivenolje.

Restepizza
Restepizza er enkelt å lage og smaker kjempegodt!

Ingredienser

pizzadeig (italiensk pizzabunn - tynn og cirspy)
osteskalker (både harde og myke oster)
tomatsuppe
ekstra tomatpuré om du har for lite tomatsuppe
en pakke kokt skinke

Slik lager du restepizza:

Lag pizzadeigen.

Sett stekeovnen på høyeste temperatur.

Start med å rulle deigen i en bolle og kjevl den ut. Smør på Tomatsuppe med en slikkepott. Har du bare en liten klunk suppe igjen så bland gjerne inn litt ekstra tomatpuré.

Kjør osterestene fra resteboksen i en foodprosessor. Dryss osteblandingen over pizzasausen/tomatsuppen.

Del skinken i ruter og legg den over osten på pizzaen.

Når ovnen er varm, steker du pizzaen på nederste rille i ovnen til skorpen er sprø og osten gyllen.

God helg!