Kremet gulrot risotto

Tips & Triks

Har du gulrotsuppe til overs? Lag en deilig, kremet risotto med gulrot! Vår erfaring er at barna også er veldig glad i denne risottoen.

Gulrot risotto 6

Har du litt gulrotsuppe til overs passer det perfekt til denne lune risottoen. Bruk gjerne vår gulrotsuppe med chili og ingefær. Bruker du gulrotsuppe i risotto, må du gjerne smake til med litt ekstra finhakket chili og ingefær hvis du vil ha en sterkere variant.

Her viser Elisabeth deg hvordan du lager en kjempegod risotto med gulrotsuppe:

Denne oppskrifter vegetarisk og kan varieres med ulike grønnsaker som squash, brokkoli, sopp og spinat for eksempel. Bruk gjerne ulike grønnsaker sammen også. Vi liker gulrøtter og sopp best i risotto!

Spis gjerne denne risottoen med ekstra gulrøtter til, eller for eksempel kylling.

Gulrot risotto

Ingredienser

1 liten løk
2 gulrøtter
Smør
250 g risotto
0,5 dl mathvitvin
0,6 L kraft
0,5 dl kremfløte
en liten løk
0,5 dl mathvitvin
Parmesanost eller tilsvarende
Gulrotsuppe

Slik lager du Gulrot risotto

Finhakk løken og del gulrøttene i skrå skiver.

Smelt smøret i en kjele. Svett løken på middels varme i smøret.

Ha i skivene med gulrot og rør rundt så det blander seg godt, det tar ca. 5 minutter. Så tilsetter du risottorisen mens du fortsetter å røre rundt i kjelen.

Hell mathvitvin og buljong over risottoen. Rør rundt. Hell så over gulrotsuppen og la det hele koke til risottoen er gjennomkokt og gulrøttene er møre.

Til sist tilsetter du en håndfull revet parmesan eller tilsvarende ost. For ekstra kremet og luftig konsistens, vend inn litt lettpisket krem. Anbefales!

Server rykende varm!