Vår blomkålsuppe fra skratch

Oppskrifter

Vil du lage blomkålsuppen vår selv? Det kan du selvfølgelig gjøre. Her er oppskrift på kremet blomkålsuppe med nepe og persillerot.

Blomkal nepe og persillerot mere suppe 4
Mere mat blomkal

Ingredienser

1/2 medium stor løk
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 stk blomkålhode
1 liten persillerot
2 store melne poteter, for eksempel kers pink eller pimpernell
1 hvit nepe
ca. 5 dl vann
2 dl matfløte
2 ss crème fraîche
2 dl helmelk
Salt og hvit pepper

Slik lager du blomkålsuppe med nepe og persillerot

4 porsjoner

Skrell og hakk løken. Skyll blomkålen og del den i buketter. Skrell og skjær potetene, persilleroten og nepen i terninger eller skiver.

Varm olivenoljen og smøret i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank. Det tar ca. 5 minutter. Tilsett biter med blomkål, potet og persillerot. Hell over vann og kok opp. Vannet skal såvidt dekke grønnsakene.

Kok det hele til grønnsakene er møre, det tar ca. 15 minutter. Ta ut noen buketter blomkål som du kan bruke ved servering. Ha i helmelk, matfløte og crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 minutter.

Mos suppen med en stavmikser til den blir fløyelsmyk. Ha så i blomkålbukettene, og smak til med salt og hvit pepper.